Yardımcı olmamızı ister misiniz?

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için lütfen bizimle iletişime geçin

EİSENİA FOETİDA (KIRMIZI KALİFORNİYA SOLUCANI) VE GÜBRESİ

Solucanlar, eski çağlardan bu yana yaşamını sürdüren yegane yaşam formudur. Toprak altında yaşamını sürdürürken, milyonlarca yıl maruz kaldığı patojenlere karşı güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmuşlardır.

Solucanların dışkılarından elde edilen Solucan Gübresi ise sebze, meyve ve bitkinin verimini, dayanıklılığını, kalitesini arttırırken, kök ve kök çevresindeki hastalıklara karşı direnç sağlayan bir organik gübre çeşididir. Solucanlar, üzerlerinde ve sindirim sistemlerinde bulunan ve onları koruyan vücut sıvılarını (sölom sıvısı) gübreye geçirir, bu gübre de bitkilerde patojenlere karşı direnç sağlar. Solucanların sindirim sisteminde, çok sayıda bitkiye yararlı mikroorganizmalar, azot fikse eden bakteriler, mikorizal mantarlar, antibiyotik etkisi yaratacak doğal büyüme hormonları ve enzimler bulunur. Gübreye geçen bu enzimler ve yoğun bitki besin elementleri bitkilerde sağlıklı ve hızlı gelişim sağlar.

Mikro organizmalar, enzimler, bitki besin elementleri, ve sölom sıvısı sayesinde; toprağı organik maddece zenginleştiren, Ph dengesini ve toprağın biyolojik yapısını düzenleyen, fiziksel yapısını iyileştiren, Organik Solucan Gübresi sayesinde dirençli, kaliteli ürünler elde edilir. Solucanların sindirim sisteminden geçen organik atıklardaki mikro besin elementleri doğal bir şekilde şelatlanarak dışarı atıldığından ve koloidal formda olduklarından toprakta kayba uğramadan bitkiler tarafından kolay bir şekilde alınabilmektedir.

Bu gübre ayrıca amino asit, enzim, humik asit, fulvik asit gibi bitki gelişimini hızlandıran organik bileşikleri kapsadığından bitkilere uygulandığında fitohormon aktivitesini yükseltmekte ve hastalıklara karşı direnci artırmaktadır. Biohumus simbiotik azot bağlaması yapan Rhizobium bakterilerini ve asimbiotik azot bağlayan bakterileri de içerir. Bu nedenle topraklara uygulandığında azot kazancını artırmaktadır. Tüm bu özellikleri ile solucan gübresi biyolojik gübre materyali olarak değerlendirilmekte, üretilmekte ve pazarlanmaktadır.  

   

                                            EİSENİA FOETİDA ( KIRMIZI KALİFORNİYA SOLUCANI )

     İlk defa Kaliforniya’da üretilmiştir.Kırmızı renklidir. Üretildiği yer ve rengi nedeniyle Kırmızı Kaliforniya solucanı olarak adlandırılmıştır.

* Güneş ışığına maruz kaldıklarında kısa bir sürede ölürler.

* Diğer solucan türlerine göre daha narindirler.

Hareket kabiliyetleri çok yüksektir.


* Toprak altında daha fazla galeri açabilirler ve gübrenin çabuk fermante olmasını, kompost içerisinde açtıkları bu galeriler sayesinde sağlarlar.

Salgıladıkları Sölom sıvısı sayesinde kendilerini patojenlerden korurlar.

* Yedikleri besinleri enzimler ve Sölom sıvısı sayesinde parçalayarak dışkılarına karıştırarak çıkartırlar.

* Çok hızlı çoğalırlar.Sayılarını 6 ay içinde ikiye katlayabilirler.

* Yumurtlayarak çoğalırlar.

Sindirim sistemlerindeki parçalayıcı enzim sayıları fazladır. Bu kaliteli bir gübre elde edilmesini sağlarlar.

* Fermante edilmiş büyükbaş hayvan gübresi ve evsel atıklarla beslenirler.

Evde hobi amaçlı beslenebilirler.Örneğin en sevdikleri yiyecek; çay posası,kahve telvesi ‘dir. Salata,portakal,elma gibi asidik yiyecekler ölmelerine sebeb olabilir.

* Uygun şartlarda ortalama 5 yıl yaşayabilirler.

* 1000 solucan günde yaklaşık 0,5 kilogram solucan gübresi üretebilir.

* 0 derece ile 40 derece arasındaki sıcaklıkta yaşayabilirler.

* Yaşamlarını devam ettirip ,Üretim yapabilmeleri ve çoğalabilmeleri için en ideal ortam sıcaklığı 20 derecedir.

Neden Eisenia Foetida Cinsi Solucan? Toprak solucanları da iyi bir havalandırma aracıdır fakat bu cins solucanlar daha iri olduklarından çabuk hareket edemezler ve yedikleri besin maddelerinin tamamını dışkı olarak çıkartmaz, bir bölümünü, büyük olduklarından, kendi ihtiyaçları için kullanırlar. Çabuk üremez ve üretmezler. Oysa Eisenia Foetida cinsi solucanlar kültür solucanlarıdır. Daha ince olduklarından hareket kabiliyetleri daha fazladır. Daha çok doğurganlığa sahiptir ve süratle çoğalırlar.