Yardımcı olmamızı ister misiniz?

Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için lütfen bizimle iletişime geçin

SOLUCAN GÜBRESİNİN YARARLARI

Organik gübre çeşidi olması nedeniyle ekolojik, doğal ve Güvenli ürünler elde edilmesini sağlar.
 
%100 ORGANİKTİR. %100 EKOLOJİK ve NON-TOKSİT tir.
   Bu gübre ile yetişmiş bitkilerde ve topraklarda nitrat kalıntısı bulunmaz. Toprağı , Suyu ve havayı kirletmez.
 
Yapısındaki çok sayıda bakteri sayesinde kullanıldığı topraktaki zararlı bakterilerle mücadele ederek onların zararlı etkilerini ortadan kaldırır. Bu sayede bitkilerin hastalıklara karşı direncini arttırır.
 
Hava şartlarının olumsuz etkilerinden ( don, sıcaklık farkları v.b)  bitkiyi korur.Kışın donmasını, yazın kurumasını engeller.
 
Kullanıldığı bitkinin yakın çevresinde ayrık otu tarzındaki zararlı otların yaşamasına izin vermez.
 
Solucan gübresiyle yetişen bitkilerde NİTRAT kalıntısı BULUNMAZ.
 
Topraktaki Azot miktarını arttırırken , Karbon miktarını düşürür.
 
Ne kadar taze olursa olsun , hayvan gübreleri gibi bitkileri asla yakmaz.
 
Toprağı organik madde , humus ve bitki besin maddeleri açısından zenginleştirir. Bu sayede toprak canlanır. Toprağın Fiziksel, biyolojik ve kimyasal yapısını düzenler ve asitli, kumlu toprakları ıslah ederek tarıma elverişli hale gelmesini sağlar.
 
Asitli, kumlu toprakların hemen dağılan parçacıklarını birbirlerine bağladığı gibi balçık niteliğindeki ağır killi topraklarda parça bağlılığını gevşeterek gözenekli yapıyı arttırır.
 
Toprakta var olan ancak bitkiler tarafından alınamayan veya az alınabilen besinleri bitkilerin kolay alabileceği hale getirir. Bitkinin besin değerinin artmasını sağlayarak rengini,kokusunu ve lezzetini olumlu yönde değiştirir.
 
Her yıl düzenli olarak kullanılması halinde kullanıldığı alanlarda sürdürülebilir tarımın devamlılığı sağlanır. Toprağın verimliliği artar, ilk 5 yıllık kullanım sonrasında kalıcı olarak mahsulde verim artışı gerçekleşir.
 
Toprakta su tutma ve havalandırma özelliğini arttırır ve kullanıldığı ilk yıldan itibaren kullanılan ürüne ve toprağın yapısına göre , yaklaşık olarak %10 ile %30 arasında değişen su tasarrufu sağlar.Su stresini minimuma indirir.Erezyon riskini büyük ölçüde azaltır.
 
Kimyasal gübre kullanılması yüzünden kuvvetini ve canlılığını yitirmiş,Kirletilmiş ve yorulmuş olan toprakların iyileşmesini sağlar.Bu sayede kimyevi gübre kullanım ihtiyacı zaman içerisinde azalır. 
 
Her türlü tarımsal faaliyet ve üründe güvenle kullanılabilir. Uygulama oranları kullanılan ürüne ve toprağın özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Her ne kadar doz aşımı bitkiye zarar vermese de tavsiye edilen oranlarda kullanılması uygun olur.
 
Bitki,hayvan ve insanlarda herhangi bir toksit etkisi bulunmamaktadır.
 
İçeriğinde yüksek oranda bulunan organik maddeler,bitki köklerindeki saçaklanmayı hızlandırır , genişleyen ve güçlenen Kökler , kök çevresindeki hastalıklara karşı bitkinin direncini arttırır. 
 
Toprakların pH ‘ını yükselttiği için, bitki tarafından kullanılamayan Çinko,Fosfor,Potasyum,Demir,… vb. bitki besin elementlerini toprakta çözünür hale getirerek bitki tarafından alımını kolaylaştırır.
 
İçeriğindeki organik madde yoğunluğu bitki besin elementlerinin yıkanmasını önlediği için gübrelemeden tasarruf sağlar.İçeriğindeki elementler yavaş çözüldüğünden bitkiye uzun süreli beslenme sağlar.
 
domates,biber,patlıcan,hıyar,bamya,kavun,karpuz,lahana,marul, ıspanak,nane,dereotu,pırasa,Havuç , Turp, Pancar, Patates, Şalgam, kereviz,pazı,balkabağı,sarımsak,soğan, Barbunya, fasulye, mercimek, Nohut,gibi sebze ve kuru bakliyatta;

• %30-%40 verim artışı sağlar

• Tohum çimlenmesinde %30 ‘luk artış sağlar ve tohum maliyetini düşürür.

• 7 gün ile 15 gün arasında değişen erken fide oluşumu sağlar.

• Hasatta 7-15 gün arasında erken hasat edilmesini sağlar.Bu sayede kaliteli ve orijinal ürünlerin piyasaya erken girmesini sağlar.

• Sebze ve meyvelerin renk,aroma ve lezzetlerinde iyileşme sağlar. • Bitki köklerinin Hızlı ve sağlıklı gelişmesini sağlar.

• Ürünlerin hasat sonrası depolama ve Pazar aşamasında dayanıklılıklarını arttırır.

Elma,Armut,Şeftali,Greyfurt,Portakal,Mandalina,Muz,Çilek,İncir,Üzüm..... gibi meyvelerde;

• Ekolojik,temiz, kansorejen maddeler içermeyen yüksek vitamin ve besleyici değerlere sahip meyveler üretilmesini sağlar.

• 7-15 gün arası erken hasat edilmesini ve kaliteli, orijinal ürünlerin piyasaya erken girmesini sağlar.

• Daha İri, aroması yoğun ve yüksek vitaminli, besleyici meyveler üretilmesini sağlar. • Ürünlerin pazar ve tüketim aşamasında bozulma,çürüme sürelerini uzatır.

Bahçe veya İç mekan Süs bitkilerinde ;

• Çiçeklerin ve yaprakların daha canlı renklerde olmalarını sağlar.

• Yapraklarında diri ve yeni açmış görüntünün uzun süre kalmasını sağlar.

• Çiçeklerin daha erken sürede açmasını sağlar.

• Düzenli periyotlarla kullanıldığında çiçeklerin solmalarını geciktirir.

* Çiçek sayısını arttırarak daha güzel görünüm sağlar.

* Bitkinin boyunu gözle görülecek şekilde çok kısa sürede uzatır.